Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
 
3.0
1 stem

Kapper Piet de Boer en zijn vrouw Minke

Volgende Vorige Overzicht
Avatar van op 2/11/09 door Marinus Schoen
Ome Piet en tante Minke de Boer-Bakker, 60 jaar getrouwd +
Ome Piet en tante Minke de Boer-Bakker, 60 jaar getrouwd

Kapper Piet de Boer en zijn vrouw Minke

Piet de Boer mag zeker niet ontbreken in het rijtje van de (gewone) markante Enkhuizers. Hij was één van de zoons van de Trossesnijer, de man die op een haar na 100 jaar werd. Piet zelf werd 87 jaar.

Piet sleet zijn hele huwelijksleven (meer dan zestig jaar) met zijn vrouw Minke op de Zuiderhavendijk.

Legendarische kapper die vooral de visserlui schoor en knipte, zelfs die uit Urk. Alle wel en wee van ’t Suud werd in de zaak besproken en van deskundig advies van Piet voorzien. Minke zeepte niet alleen de scheerklanten in maar deed ook het huishouden, voorzag de halve buurt bij ziekte en zeer van haar kookkunst en runde tevens hun kleine snoepwinkel. Geen keus kunnende maken uit al het uitgestalde lekkers in dat winkeltje bleef Minke geduldig achter het tentoongestelde wachten tot je de paar centen besteedde die je had. Toen de klandizie voor het scheren en knippen wat terugliep vanwege de ‘moderne tijd’, repareerde Piet ook fietsen. Voor een habbekrats verkocht hij je een tweedehands fiets of plakte een band. Kwam er weer een knipklant dan ruimde hij de fietsen snel aan de kant.

Toen Carl Huybrechts met zijn tv-programma een bezoek bracht aan de Zuiderhavendijk, loosde Piet hem zijn nering binnen en Carl viel van de ene verbazing in de andere. Piet kreeg hierdoor landelijke bekendheid als de ‘oudste kapper van Nederland’.

Bij Piet zijn overlijden kwam ‘half Enkhuizen’ de familie condoleren. Een hele, lange rij stond zelfs ver buiten het uitvaartcentrum geduldig te wachten om van Piet de Boer afscheid te nemen. En misschien ook wel om zich te verwittigen of hij echt wel stil was, want wat een spreker was die man. Enig recht van spreken heb ik hopelijk want ome Piet de Boer was mijn aangetrouwde oom en ik maakte hem regelmatig mee op verjaardagen en feesten in de familie.
Om op artikelen te kunnen reageren moet je als lid ingelogd zijn.
Als je al lid bent kunt hier inloggen of klik hier om een lidmaatschap aan te vragen.
Volg ons via RSS
Volg ons op Twitter
Volg ons op Facebook
Volg ons op Youtube