Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
 
0 stemmen

Elout van Soeterwoudeschool, Driebanen, Enkhuizen

Volgende Vorige Overzicht
Avatar van op 4/5/12 door Marinus Schoen
Tweede klas Christelijke Elout van Soeterwoudeschool 1955/1956. +
Tweede klas Christelijke Elout van Soeterwoudeschool 1955/1956.

Elout van Soeterwoudeschool, Driebanen, Enkhuizen

Babyboomers

Persoonlijk heb ik, Margriet de Jong, helaas maar één klasse foto van de Lagere Christelijke Elout van Soeterwoudeschool, die op de Driebanen stond in Enkhuizen. De school waarvan ik alle zes klassen heb doorlopen. De eerste klas met juffrouw Zwaan, de tweede met juffrouw Groot, de derde met meester Klaassen (kon slecht orde houden daarom stond Joop Mos vaak op de gang), de vierde met meester Bakker en de vijfde en zesde met meester Van der Meer.

Van de jongens uit mijn klas weet ik nog wel namen maar kan ze op de foto toch niet allemaal meer plaatsen. De kinderen op deze foto uit schooljaar 1955/1956, geboren in 1946/1947 (zogenaamde Babyboomers), worden vijfenzestig dit jaar of zouden dat zijn geworden.

 

Vriendinnetjes

Mijn vriendinnetjes in die schooltijd waren Rini Ras (buurmeisje), Mientje Boerma (buurmeisje), Tiny Jorritsma en Johanna Edelenbosch. Bij Tiny speelden we op de zolder boven Albert Heijn, de winkel die toen op de hoek Melkmarkt/Torenstraat was en waar ze boven woonde, haar vader was daar de chef. Mientje Boerma haar vader was hoofd van de Christelijke ULO school op de Driebanen (nu schoolgebouw De Veste). Zij woonden op de Breedstraat in het grote huis waarin zich nu het Uitvaartcentrum van de E.C.U. bevindt. Mientje haar moeder was altijd erg geïnteresseerd in onze vorderingen op school en bestudeerde menige keer onze rapporten.

 

Meubelhandel

Zelf woonde ik op Breedstraat 80, waar mijn ouders toen een meubelzaak dreven, Meubelhandel De Jong. Naast onze winkel (waar wij boven woonden) was het woonhuis van kleermaker Herman Tilder die er samen woonde met zijn zuster. Daarnaast was in die tijd de kruidenierswinkel (later gesloopt) van de familie Sweep (dochter Elly Sweep) en daarnaast het grote huis van de familie Hoytema (architect). De familie Hoytema verhuurden het rechter gedeelte van dat grote huis nog eens aan een oom en tante van mij, dat was inwoning vanwege de woningnood in die tijd. Naast Hoytema woonde de familie Ras. Buurmeisje Rini Ras haar vader was een visserman en kwam van Urk. Toen ik vijftien jaar was verhuisden wij met de meubelzaak naar Breedstraat 45 (naast Snouck van Loosenkerkje). Ook daar woonden wij toen boven de zaak en ben vandaar uit later getrouwd.

 

Op de foto:

Bovenste rij, v.l.n.r.:  Marijke Ham, meisje ?, Margriet de Jong, Johanna Edelenbosch, Joke Gorter, Christien Lakeman, Erna Vis, Gerard Struijk.

 

Tweede rij van boven, v.l.n.r.: jongen ?, Wim Wiersma, Rini Ras, Mientje Boerma, An de Graaf, Sonja Lobrink, Juffrouw Groot, Marie de Graaf, Coosje v.d. Vecht, Hanneke Harlaar, Tiny Jorritsma, Tiny Wolbers.

 

Derde rij van boven, v.l.n.r.: Jan Schuyt, Bert Admiraal, Klaas Schuit, Jan van Pijkeren, jongen ?, Daan Krommehoek, Anneke Buwalda, Freek Goos, Peter Schoen, Wil Dijkstra, Maarten Wolzak, jongen?.

 

Onderste rij v.l.n.r.:  Jan Kofman, jongen ?, Eddy v.d. Berg, jongen ?, jongen ?, jongen ?, jongen ?, Dick Fijma, Joop Mos, Peter Schreuder, Leen Baars.

 

Zou heel mooi zijn als de ontbrekende namen worden ingevuld of gecorrigeerd. Wie helpt?
 

Margriet Schoen-de Jong

Om op artikelen te kunnen reageren moet je als lid ingelogd zijn.
Als je al lid bent kunt hier inloggen of klik hier om een lidmaatschap aan te vragen.
Commentaar op dit artikel:
2 reacties op dit artikel
  • Re: Elout van Soeterwoudeschool, Driebanen, Enkhuizen
    Gepost door Akkie Laan-Visser, op 6/5/12
    Leuk Margriet die oude school foto dat je nog zoveel namen weet ,en het zou leuk zijn als ze aangevuld worden he? Akkie laan-Visser

  • Re: Elout van Soeterwoudeschool, Driebanen, Enkhuizen
    Gepost door Cor Edelenbosch, op 11/5/12
    Hallo Margriet, Ondanks dat ik een klas lager zat kan ik je toch wel aan een paar namen helpen. Onderste rij: derde van links Eddy van der Berg en helemaal rechts Leen Baas. Derde rij van boven: derde van links Klaas Schuit, zesde van links Daan Krommehoek, vierde van rechts Peter Schoen, tweede van rechts Maarten Wolzak. Tweede rij van boven: tweede van links Wim Wiersma. Cor Edelenbosch

Volg ons via RSS
Volg ons op Twitter
Volg ons op Facebook
Volg ons op Youtube