Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
 
0 stemmen

De winkel van Poen

Volgende (inactief) Vorige (inactief) Overzicht
Avatar van op 28/1/10 door Jan Willem (Jim) Aarents

De winkel van Poen

RIJWIELHANDEL POEN

Het artikel van een kleindochter van Poen sprak mij zeer aan. In de vooroorlogse jaren woonde ik op de Breedstraat. Mijn eerste fiets is ongetwijfeld bij Poen gekocht. Maar waar ik eigenlijk nog het meeste aan denk als ik mij de zaak van uw .grootvader Poen in herinnering breng,dat is de winkel, waar niet alleen fietsen, maar ook dinky toys (miniatuur-autotjes) en, ik geloof, ook meccanodozen stonden uitgestald! Kortom een winkel waar ik altijd graag naar binnen keek, bijvoorbeeld als ik voor mijn moeder een boodschap bij Koolhaas, de groenteboer in de Westerstraat -buren van Poern-moest doen.Met verjaardagen had ik meestal al wel wat uitgezocht bij Poen! Nu ben ik 80, maar in een doos op zolder bewaar ik nog een paar auto'tjes die eens in de winkel van uw  grootvader lagen!

Om op artikelen te kunnen reageren moet je als lid ingelogd zijn.
Als je al lid bent kunt hier inloggen of klik hier om een lidmaatschap aan te vragen.
Commentaar op dit artikel:
2 reacties op dit artikel
  • Re: De winkel van Poen
    Gepost door Joke Dingelhoff-Spruyt, op 4/2/10
    Wat leuk zo'n reactie. Die Dinky-Toys kan ik mij niet herinneren. Hebben misschien niet zo'n indruk op mij gemaakt. Maar inderdaad: er was ook Mecano. Mijn broer en ik hadden dat ook. Ik denk dat wij de Mecano van opa hadden gekregen.

  • Re: De winkel van Poen
    Gepost door Johannes Kuperus, op 20/2/10
    De winkel van Poen werd in de zestiger jaren verkocht aan Arie Dekker. Van 1960 tot Oct 1963 heb ik met mijn vrouw bopven en naast de winkel gewoond.Onze woonkamer was het huisje naast de voordeur dat voorheen bewoond was geweest door de moeder van Poen of zijn schoonmoeder. In 1961 is onze dochter daar geboren op 10 maart ongveer 16.-- uur. Wij hadden 4 slaapkamers boven de zaak. Door het kantoortje van Arie Dekker moesten we naar boven. Alle slaapkamers hadden vaste wastafels. De winkel was natuurlijk niet meer hetzelfde: geen Meccano dozen. De werkplaats was aan de overkant naast de winkel van Spaan en Peerdeman (kleding). Poen plakte een band voor 40 cent. Je kon ervan de vloer eten, zo schoon was het er altijd. Nu is ook Arie Dekker er niet meer; allen zijn zoon Willem werkt er nog. Hans Kuperus/20 februari 2010

Volg ons via RSS
Volg ons op Twitter
Volg ons op Facebook
Volg ons op Youtube