Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
 
0 stemmen

Brand Westeinde in de nacht van 13 op 14 november 1938

Volgende Vorige Overzicht
Gemaakt door Gerrit Jan de Vries
op: 24-11-2009 2009m 16:33
Gemaakt op: 24-11-2009 om 16:33
Brand Westeinde in de nacht van 13 op 14 november 1938

Brand Westeinde in de nacht van 13 op 14 november 1938

Brandweer Enkhuizen

Brand in het Westeinde
In de nacht van Zondag 13 op maandag 14 november 1938 is brand uitgebroken in het dubbele woonhuis gelegen naast de villa van Wethouder Abr. Sluis. Een zoon van de Weth. Sluis heeft per auto Jb. Baas en Jorritsma gewaarschuwd en is daarna doorgereden naar de gasfabriek, waarna drukstoot werd gegeven.

Omstreeks half één werd de autospuit opgesteld bij een slootje ongeveer 150 meter van de brand verwijderd. Toen men begon te spuiten was het rieten dak reeds verbrand. Een vol uur is met de autospuit gespoten met 4 stralen. Omstreeks half drie was de brand bedwongen. Ondercommandant Rinkema had de leiding.
Door de Wolf en Plas werd op de waterleiding nageblust. Ook de motorspuit en magirus-ladder zijn uitgerukt doch hebben geen dienst gedaan. Omstreeks half drie werd ingerukt. Alle slangenmateriaal werd bij deze brand gebruikt. Ongelukken zijn niet gebeurd.

De muren staan nog overeind. Ook de zolder is nog intact met hier en daar gaten er in gebrand. De bewoner heet Mantel. Ook brandmeester F. Ruiter was aanwezig.
Om op artikelen te kunnen reageren moet je als lid ingelogd zijn.
Als je al lid bent kunt hier inloggen of klik hier om een lidmaatschap aan te vragen.
Volg ons via RSS
Volg ons op Twitter
Volg ons op Facebook
Volg ons op Youtube