Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
 
4.0
1 stem

Anekdotes uit de groentewinkel

Volgende Vorige Overzicht
Onderwerp: Anekdotes geef reactie! Tell a friend 5160 Clicks Ongepast  
De inrichting van de groentewinkel van Koolhaas rond 1970. +
De inrichting van de groentewinkel van Koolhaas rond 1970.

Anekdotes uit de groentewinkel

Eigenaren van winkels hebben vaak leuke, grappige of genante herinneringen aan alle dagen in de winkel. Er komen veel mensen en tussen de vaste klanten door komen wel eens vreemden met nu en dan een apart verzoek of er ontstaat een rare situatie. De heer Koolhaas heeft eerst als kind en later als eigenaar in de groentezaak gestaan en weet nog een aantal leuke anekdotes.

Het is mevrouw!
“Een vrouw, de baas van de Franse Bazaar, ik kan niet op haar naam komen. Ze wilde een pond zuurkool, dat koste toen 9 cent. Ik was nog niet thuis van het bezorgen ervan en ze hing al aan de telefoon. Ik had ‘jufrouw’ tegen haar gezegd, of ik beter opgevoed kon worden, want het was mevrouw!”

Huishoudster of echtgenoot?
“Toen ik een jaar of 15 was stond ik met mijn moeder in de winkel. Toen kwam de huishoudster binnen van de dominee. En ik zag toen het verschil niet tussen een vrouw die de huishoudster was of de echtgenoot, dus ik zeg zachtjes tegen mijn moeder ‘zal ik de domineesvrouw even helpen?’ Mijn moeder zei dat hardop en iedereen moest daar erg om lachen!”

Bestellingen van ver
“Er kwam eens een brief met een bestelling vanuit Lambaréné, Afrika. De brief was van een verpleegster die werkte voor dokter Schweitzer. Dat was in die tijd een bekende dokter of zendeling geloof ik. Ze vroeg of wij een fruitmand wilde bezorgen bij haar zus die hier woonde. En of we een maand later op hetzelfde adres het geld wilde ophalen. Niet dat die zus het zelf moest betalen, maar omdat het geld natuurlijk helemaal uit Afrika moest komen, en dat ging toen nog niet zo snel!”

“We kregen wel meer bestellingen vanuit het buitenland van immigranten, zo ook uit Amerika. Die wilde dan iets bestellen voor hun familie hier. En die dachten ‘oh, die Koolhaas die zit daar vast nog wel!’ En dat was natuurlijk ook zo.”

Hollandse druiven
“De druiven die nu verkocht worden zijn zelden lekker. Druiven van eigen bodem zijn veel lekkerder. En dat merkte je in de winkel ook. Want dan hadden we druiven uit Afrika voor een knaak en Hollandse Frankenthalers die vijf keer zo duur waren. Maar die Hollandse waren wel het eerste op!”

Zo ging dat
“Het gebeurde nogal eens dat Sluis & Groot bij ons langskwam voor een paar fruitmanden. Dat hadden ze dan zelf niet meer in de kas. Dat werd bij ons uitgezocht en daar tentoongesteld als spullen van Sluis & Groot.”Carina Jonker

Met dank aan meneer Koolhaas
Om op artikelen te kunnen reageren moet je als lid ingelogd zijn.
Als je al lid bent kunt hier inloggen of klik hier om een lidmaatschap aan te vragen.
Volg ons via RSS
Volg ons op Twitter
Volg ons op Facebook
Volg ons op Youtube